Sammanställning Maj!

Distans: 223km
Tid: 19.50.24 h.m.s
Medelpuls: 145 slag / min.

Så är det! Upp om 6h, så nu säger jag...
Godnatt!

Mer bilder från Varvet.

Precis som vanligt. Ingen grym kvalité. Men bättre än inget : )

Som sagt. Sugen på att köpa ett tredje par skor också! Men vet inte vilka bara!?

Första passet i nya skor.

Då var det första passet i mina Asics Gel Landreth avklarat. Har bara gått lite i dom tidigare, men nu har de även varit med på en löprunda. Blev 10.34 km i Ängggårdsbergen. De första 6km ihop med Karin, sedan efter det sprang vi åt varsitt håll : ) Efter 9km kände jag att det vore skönt med en riktigt snabb km i bena inför Blodomloppet så drog på lite extra. 3.33min tog den. Annars kändes faktiskt bena lite småsega idag.
All info om dagens runda hittar ni HÄR.Imorgon blir det lugnt. Bara att ladda inför onsdagen!

TIPS, skor.

Springer vanligtvis i mina Asics Gel 1150.

Men.

Om jag skulle få för mig att köpa ett par, vad jag kallar, springa-snabbt-skor. Vad ska jag köpa för några då? Någon som har något bra tips?

Väldigt tacksam för svar!

Blodomloppet, 2 dagar kvar.

Kom hem från jobbet ca 15.15 Efter det har jag bara legat ute i solen och haft det gott. Somnade till och med en stund. Fint ska det va! Kanonväder verkligen...Har tänkt över min målsättning till Blodomloppet och kommit fram till att det nog blir svårt att få en kanontid på onsdag. Efter vad jag hört skall det vara riktigt trångt och eländigt, och blir det så, ja då får man försöka att inte ta det så allvarligt. Men lite svårt att ha den inställningen ändå efter att ha fått nytt PB i alla de senaste loppen som jag ställt upp i.
Som det verkar just nu skall det bli runt 20 grader, och det låter helt perfekt! Karin är ledig imorgon så då ska hon åka in till Nordstan och hämta ut våra startbevis. Skönt att ha de gjort.

Nu ska vi snart bege oss ut på en runda. Antingen upp i Änggårdsbergen, eller bort till Slottsskogen och kika in vilka backar som blir jobbiga på onsdag : )

Ingen som vill sponsra mig med ett par springa-snabbt-skor förresten? : )

Blodomloppet, 3 dagar kvar.

Yes! Då var det bara 3 dagar kvar tills Blodomloppet går av stapeln. Det allra bästa är att det går i Slottsskogen, dvs gångavstånd härifrån. Rätt skönt då det är mitt i veckan. Var inne på deras sida innan och såg att närmare 10.000 är anmälda. Kan bli trevligt! Det som är mindre trevligt är att det inte är indelat i några som helst startgrupper. Gäller med andra ord att försöka få en bra startposition.

Kommer att sikta på under 39 minuter. Har i och för sig ingen koll på hur tuff banan är, men stämmer allt borde 39 min vara realistiskt. Fast det är klart. Får man ingen bra "startposition" så känns det omöjligt att göra ett bra lopp. Men men.


Bra väder + 10.000 personer. Kan bli en riktig fest!

Ses där!

Långpass i Skatås.

Nu är det klart! 19 Juni kör vi ett socialt långpass uppe vid Skatås, här i Göteborg. ALLA är välkomna. Blir inget högt tempo då tanken är att alla skall orka springa. Tanken är att vi träffas vid anslagstavlan kl. 10.00 och snackar ihop oss lite. Men tycker att vi utgår från att vi börjar med slingan på 18 km. Är det då någon som känner att hon / han inte orkar längre, så är det helt ok. Det är ju ändå 18 km! Sen de som känner sig pigga kan fortsätta med 10 / 8 / eller 5km slingan efter det. Detta kan vi ju diskutera fram tills dess men att börja med 18km tycker jag vore en bra idé.

Intresserad? Du kan anmäla ditt intresse på flera olika ställen. Dels här på sidan. Sedan har jag och Karin (hos henne kan ni också anmäla ert intresse) skapat en grupp på Facebook om detta som ni hittar här:

http://www.facebook.com/event.php?eid=131862546824396#!/event.php?eid=131862546824396

Sedan diskuterar vi även det hela på jogg.se, på dess forum som ni hittar här:

http://jogg.se/?sida=forum&subid=11324&searchstr=

Bjud med era vänner så kommer vi bli ett skönt gäng som springer! Detta blir första gången, men definitivt inte sista.Följer du med?

Skatås, gemensamt långpass.

All info om detta kommer upp under dagen!

Potatisjoggen.

Även anmäld till Potatisjoggen i Alingås nu. Blir första gången jag springer. Karin är också anmäld!Midnattsloppet.

Då var det gjort! Anmält mig till Midnattsloppet här i Göteborg, 21 Augusti. Har sprungit det båda åren innan också. Dessvärre går det av stapeln samma dag som Prinsens Minne i Halmstad i år. Och siktar man på ett PB så är det självklart i Halmstad man skall springa. Har slagit personligt rekord där båda gångerna jag sprungit.
Midnattsloppet däremot är en enda stor fest, och därför föll valet på den tävlingen. Anmäld i startgrupp 1B (36-40min).
3 dagar kvar till Blodomloppet nu.
Ses där!

YesYesYes.

Blev som planerat ett långpass ihop med Karin ikväll. Blev sammanlagt knappt 19km med start uppe vid Sisjön, sedan sprang vi längs Sandsjöbacka leden. Delvis rätt tuff terräng, men det är bara härligt. Lite måste man få slita! Dessutom min första runda i korta tights. Och faktiskt. Det var riktigt skönt! Kan lätt bli att man fortsätter springa i sådana.

Trodde faktiskt Karin skulle vara rätt seg idag. Hon var trots allt inte på topp igår : ). Men ett medeltempo på 5.48 tycker jag är starkt jobbat på ett så pass långt träningspass. Enda gången hon var ur balans var när hon höll på att snubbla på en orm. Men vet inte vem som blev mest rädd av dem två? Jag agerade lite fotograf under rundan också, precis som vanligt när vi springer ihop! Alltid kul att få kunna dela med sig av lite bilder från en löptur. Dock inte högsta kvalité på bilderna.

Tid: 01:48:49
Distans: 18,76 km
Medeltempo 5.48min/km
Medelpuls 141slag/min 

Allt om dagens runda kan ni se HÄR!
Visst ser det härligt ut? Men nu kommer den bilden som jag blev allra nöjdast med!Håller förövrigt på med att försöka styra upp ett gemensamt långpass här i Göteborg. Närmare bestämt i Skatås. Intresse finns, så det lär bli av. Vill du följa med?


Korta tights.

Aldrig. Jag har aldrig sprungit i tights. Alltid varit shorts som gällt för mig, med eller utan underställ. Tänk er själva, Långben i tights? Läckert med hans muskulösa ben! Fick till och med ett par skitsnygga långa Craft-tights av min kära flickvän för ett par jular sedan. Dom ligger intryckta någonstans i gaderoben där jag, och definititvt hon, INTE kan se dem! För dom finns inte i min värld. Tjoff. BORTA!
Tacksamt att köpa tights till mig?Men så idag helt plötsligt fick jag för mig att prova ett par korta tights från ProTouch. Mycket beroende på att de NIKE-shortsen jag kollade på inte fanns i min storlek.

Och hoppsan. Dom satt som ett smäck på mig! Blev om möjligt än snyggare! Dessutom riktigt sköna. Så snart skall jag inviga dem när vi skall upp till Sisjön och springa.


My Redeemer Lives

Karin tipsade om det här klippet. Och jag kan bara instämma, finare blir det inte!Någon som håller med?

http://www.teamhoyt.com/

Inne på slutspurten!
Fortfarande bilder från MarathonFoto. Rätt skön känsla när man kom springande här.

Asics.

Mina grymma Asics-skor! Dom högra har jag fortfarande inte provsprungit med, men den dagen kommer. Har ibland funderat på att köpa ett par springa-snabbt-skor men undrat om det verkligen är värt det? Kommer det gå snabbare? Tänk om det går långsammare, då kommer jag aldrig använde dem igen. Vore skoj att få höra från någon som använder sådana skor. Är det bra?Var på Stadium i Sisjön igår och letade efter ett par shorts och t-shirt från NIKE. Men fanns inte kvar i rött. Så ska bege mig en sväng till Stadium på Frölunda Torg sen. Kanske finns dem där!

Senare idag blir det löpning. Tro det eller ej : )

Ingen klocka.

Fram till för en månad sedan sprang jag och Karin ALLTID utan en Garmin Forerunner 305. Det existerade inte i våran värld helt enkelt att ha något sådant. Men så en dag där fick jag provspringa med min brors Garmin-klocka och blev helt såld direkt. En sådan var jag bara tvungen att ha! Även Karin kände att en Garmin, det är hennes grej. Så sedan dess har vi ALLTID sprungit med våra kära klockor. Inte en meter utan dem. Och lyckliga det var vi verkligen...

Men så idag beslutade vi oss för att bege oss ut på en längre löprunda. Tänkte att 18km uppe vid Skatås skulle vara lagom. Så vi fixade iordning oss för ett "lagom" långpass som ni kan se här under.
Humöret var helt enkelt på topp! Skatås ligger på andra sidan stan så fick bli bilen dit. Men så, när vi nästan var framme utbrister Karin, faaaaaaaaaaaan, heeeeeeeeeeelveeeeete, jäääääääävla skit! Ajajaj tänkte jag. Nu har hon antagligen glömt sin hårtofs eller vad man kallar det. Men hon hade lyckats glömma sin klocka, pulsband, ALLT. Så var den här kvällen försörd. Hon kunde bara inte springa ett långpass utan klocka. Hur ska hon då veta om 5 år att hon sprang 18 km i Skatås den 28 Maj 2010?Så blev 10 km med en grymtande flickvän. Men nu har hon fått i sig lite mat och därmed även blivit lite gladare!

Tid: 53.29
Puls: 136 slag / minut
Medeltempo: 5.24

Skönt trots allt med en sådan lugn runda. Lutar åt löpning imorgon igen. Så otroligt skönt att bara bege sig ut i skogen och springa. Inte mycket som slår det?

Så länge hon har med sin klocka...

Karins reflektioner över denna runda hittar ni HÄR.


Inte som planerat.

Dagens runda blev inte alls som planerat. Varför? Det skriver jag om senare. HÄR är den i alla fall.
Nu TACOS!

Vila, återhämtning?

Varit inne och läst lite artiklar om vila, återhämtning och liknande i samband med löpträning. Så pass intressant att jag passar på att länka dit. För själv har jag noll koll på sådant. Artiklarna hittar du HÄR.


Skatås.

Tanken är att jag och Karin ska upp till Skatås senare idag och springa 18km. Det är alltså tanken. Nu öser regnet ner ute och man blir inte så jättemotiverad. Men löpning kommer det bli, det är en sak som är säker. Är dessutom ledig idag så energi finns det gott om.

Funderar även på att svänga förbi Stadium en snabbis sen : ) Se ifall dom har kvar erbjudandet på shorts och t-shirt från NIKE för 299kr.

Bilder från varvet!

Bilder från MarathonFoto. Därför lite suddiga (ju mer man förstorar bilderna, desto suddigare blir dem). Men tänker definitivt beställa ett par av bilderna!
Alltid kul och få lite bilder från när man springer.

Mellantider.

Här följer mina mellantider från Göteborgsvarvet. Ser helt ok ut om jag får säga det själv. Gick ut hårt och ökade succesivt.

Start (0 km) 00:00:00 00:00
Majorna (5 km) 00:21:44 04:20
Lindholmen (10 km) 00:43:18 04:19
Nordstan (15 km) 01:04:54 04:19
Linnéstaden (20 km) 01:25:40 04:17
Mål (21 km) 01:29:50 04:16

Vilodag.

Idag lyxade jag till det med sovmorgon till 10.30. Tänkte nämligen låta kroppen vila idag, och då speciellt bena. Så har fixat lite med sidan. Känner att även den blir bättre och bättre, men precis som med löpningen så kan det bli mycket bättre. Tips om vad man kan göra mer?

Klockan 22.00 ikväll går jag på helgledigt. Ryktas om att det öppnats / eller ska öppna en ny sportkedja i Sisjön? XXL Sport eller något liknande. Ska under helgen ta reda på om detta stämmer.

Imorgon däremot blir det nog ett långpass med Karin.

Strax mat, sen jobb.Funderingar.

Suttit och funderat lite över Göteborgsvarvet. Vad som kan bli bättre, och vad som borde göras tills nästa år för att kunna förbättra sig. Och kommit fram till att det är en hel del som kan bli bättre!

  • Vädret. Vädret var i och för sig helt kanon! 25 grader varmt och strålande solsken. Men. Det är inte det optimala vädret när man springer. Jag trivs som allra bäst när det småduggar lite. Otroligt skönt att springa då. Så får gärna vara några gradet kyligare nästa år.
  • Förkylningen. Kanske inte det optimala att dra på sig en förkylning 3 dagar före Varvet. Men inte heller detta är något som är jättelätt att påverka.
  • Ömmande smalben. Har de senaste veckorna fått ont i högra smalbenet. Antagligen en benhinneinflammation, eller en överansträngning. Fortfarande lite oklart. Men detta påverkade knappt något. Känner inte av det de minsta efter 1km. Fast ändå har man det någonstans i bakhuvudet att bena inte är helt 100.
  • Startgrupp. Startade i 1B i år. Dessvärre långt bak i gruppen vilket gjorde det hela väldigt trångt ända fram till Hisingen. Så mitt mål tills nästa år är att starta i 1A istället. Borde vara lite mindre folk där tycker man.
  • Löparklubb. Gå med i en löparklubb. Träna lite mer seriöst och kanske även skaffa mig en äkta löparstil. Eller vad säger du Karin?
Sovtime. Gonatt!

8km.

Blev en lite kortare runda igår på 8 km. Lite småförkyld ännu så vågar inte ta ut mig helt och hållet. Höll ett 4.30 tempo genom hela rundan, vilket är ett rätt behagligt tempo om jag få säga det själv.

Har lite ont i högra smalbenet just nu. Hoppas på att det går över, annars måste jag vila ett tag. Dessutom har jag 4-5 naglar som nog sett sina bästa dagar. Varvet knäckte dem : )

Om en vecka är det i alla fall Blodomloppet. Kommer bli kul. Går i Slottsskogen så det är gångavstånd dit. Skönt. Nu ska jag iväg en sväng till gymmet innan det är dags för jobb.


Dagen efter gårdagen.

Idag är man inte kaxigast i Göteborg. Det är en sak som är lika säker som att Elfsborg inte kan spela fotboll på äkta gräs. Ont i ben, armar, nacke, ja nästan överallt. Kan nog bero lite på att jag inte har den ultimata löparstilen heller.
Men glad är jag! När jag nu lyckats ta mig under 1.30 så får jag börja spåna på ett nytt mål tills nästa år på halvmaran. Förutsättningarna var ju inte de bästa så det går garanterat att putsa till det än mer. Kan bara säga att det är kul att springa när träningen ger resultat. Både för mig och smurfen. Sen att vi köpte oss varsin Garmin Forerunner 305 gjorde inte det hela sämre. Tvärtom! Blivit än roligare att springa sedan dess.

Tog ett par mobilbilder under dagen också, därav den dåliga kvalitén:


David nära målgång!


Sliten Karin efter loppet. Till höger: Två st öldoftande kycklingar.


En av få gånger vagnen var tom.


"Musse" såg ut att vara på strålande
humör, precis som vanligt.

1.29.

Trodde inte på någon kanontid idag med tanke på förkylningen. Att solen dessutom stekte på som aldrig förr gjorde inte det hela bättre. Tufft att springa i sådan värme, men riktigt skoj med all publik. Ca 200.000 ryktas det.

Var riktigt många som stupade idag, antagligen pga. värmen. Gäller att dricka hela tiden, annars kan det lätt gå åt skogen.

Men kände efter 4-5km att jag hade en hel del att ge. Tänkte att det kanske går att komma ner på 1.35 trots allt. Så körde på, efter 14 km ökade jag tempot. Kände att jag kan nog närma mig 1.30 till och med om inget oplanerat händer med kroppen.
Men oj vad solen stekte på. Drack på varenda vätskestation utom den sista. Då tog jag mitt egna vatten som jag hade med mig. Med 3 km kvar förstod jag att det kan faktiskt gå att komma under 1.30 om jag ökar ytterligare. Så var bara att öka farten. Bena kändes grymma idag! Tog mig i mål på 1.29.50. YES! Under 1.30. Nästa år hoppas jag på att slippa sjukdom sista dagarna innan varvet.

Och min kära sambo putsade sitt rekord med närmare 6 minuter. Helgrymt! Så jäkla glad för hennes skull! I mina ögon är hon bäst. Bra jobbat!

Kommer lite bilder sen också. Och ännu mer om denna Varvet-fest imorgon!
Nu blir det snart TACOS.

Förresten, här kan ni se min RUNDA!

Göteborgsvarvet!

Idag var det dags. Har inga större förhoppningar då jag varit sjuk sedan i onsdags. Men har inte feber och inget halsont idag så gör ett försök. Startar 13.33, Grupp 1B. Kommer gå ut hårt, öka succesivt (precis som svärfar lärt mig), och antingen håller det, annars så tar jag taxin tillbaka haha. Lite jobbigt att det är så jäkla varmt ute bara. Skönare att springa när det regnar lite...

Har bestämt mig...

.. för att avvakta tills ikväll angående Göteborgsvarvet. Känner mig trots allt liiiiiiite piggare idag än igår. Men dumt att springa om man inte känner sig 80% frisk i alla fall. Tänker inte springa bara för att ta mig runt. Utan för att få en bättre tid än förra året, och då måste jag känna mig rätt pigg!
Cyklade ner en sväng till mässan nyss med gumman igen. Så har fått i mig lite frisk luft nu också.  Betydligt skönare ute idag än igår kan jag lova. Får gärna bli 5 grader kallare också...

Ev. starttid imorgon är 13.33.

Blir tacos imorgon kväll, det är en sak som är säker. Då kommer nämligen D&D&D hit! Trevligt värre!


Imorgon.

Kommer antagligen bestämma mig imorgon eftermiddag hur det kommer bli på lördag. Springa eller inte springa.

Göteborgsvarvet, 2 dagar kvar...

Sjuk. Vaknade upp av att halsen var än sämre imorse och kände mig väldigt hängig. Kollade febern nyss och den visade 37,0 vilket var skönt i alla fall. Nu hoppas jag på att det hela ger med sig och är helt borta på lördag. Har jag det minsta ont i halsen då så springer jag inte. Känns lite typiskt. Inte varit sjuk på ett halvår, och nu 2-3 dagar före Göteborgsvarvet så är det dags. Gör allt och lite till för att bli frisk. Dricker till och med te. Då förstår ni hur illa det är.

Göteborgsvarvet, 3 dagar kvar...

Ont i halsen. Bra planerat. Inte varit sjuk på ett halvår, så nu 3 dagar före Göteborgsvarvet får man ont i halsen. Men hoppas verkligen att det försvinner!

Göteborgsvarvet, 4 dagar kvar...

Inte sprungit något idag. Men hunnit med gymmet en sväng och att sätta i mig en halv chokladkaka! Men bjuder på en bild. Från Näsetloppet.Imorgon väntar sista löppasset före Göteborgsvarvet. 1 mil eller något liknande tror jag.

Göteborgsvarvet, 5 dagar kvar...

Ja, 5 dagar kvar. Efter 4 mil de två senaste dagarna så kändes kroppen seg idag. Funderade allvarligt på att hoppa över löpningen idag faktiskt. Men kände samtidigt att det vore gött med en riktig genomkörare inför Varvet. Så fick bli 7,74km i bra tempo, eller mycket bra tempo om jag får säga det själv. Närmare bestämt 3.47min / km i snitt och en medelpuls på 167 slag / min. Känner att alla långdistansträningar som jag och Karin haft börjar ge resultat. Lättare att hålla ett högre tempo på kortare sträckor nu. Riktigt kul att springa när resultaten bara blir bättre och bättre. Även Karin har förbättrat sig en hel del, och därmed är det roligare att springa med henne också.

Högervaden mår sådär just nu. Men nu kommer den få vila lite fram till lördag vilket antagligen gör susen!

Har funderat lite över vad som egentligen är roligast? Att springa 1 mil, eller längre sträckor? 1 mil kan ju trots allt de flesta springa. Givetvis olika snabbt. Men längre lopp är lite mer utmanande. Se hur långt man kan springa? Pressa en själv till det yttersta och sen lite till. Lidingöloppet i september är på 3 mil. Ska bli grymt skoj! Men inom ett år hoppas jag på att jag sprungit längre än 5 mil. Vet inte om Karin tycker jag är galen när jag börjar prata om 5 mil, eller om hon vill följa med på resan? Hoppas givetvis på det sista...

... men jag älskar dig även annars!


Vilse igen..

Fick lite klagomål från min kära sambo i torsdags när jag bestämde vilken runda vi skulle springa. Hon menade att det knappt gick att springa på vissa ställen. Och det är sant, hon hade en poäng med det hela. Så idag var det hennes tur att bestämma runda. Och om det inte gick att springa på vissa ställen i torsdags, så kan jag säga att det gick knappt att gå på vissa ställen idag. Knappt stå upp ens!  Fast jag har inget emot det, tycker bara det är roligt med nya löprundor. Speciellt när vi dessutom springer vilse. Eller inte vi, Karin sprang vilse. Jag sprang bara efter henne.
Att det inte gick så snabbt idag är med andra ord inte så konstigt. Ny runda, svår terräng, och en flickvän som hade lika bra koll på vart vi var som jag har koll på läkemedelskemi. Fast det spelar ingen roll när det är så fint som det är här uppe i Änggårdsbergen. Med tanke på att det inte alltid gick så snabbt så agerade jag lite fotograf idag också. Undra om det är någon som har något finare ställe att springa på egentligen?

Imorgon är tanken att jag skall springa strax över milen. Snabbt. Eller hyfsat snabbt i alla fall. Ett sista löppass med bra tempo innan Göteborgsvarvet. Men det är alltså tanken. Har 4 mil i bena nu efter dessa två dagar. Strax över 26km igår, och strax under 14km idag. Så får helt enkelt se hur bena mår imorgon.Och så var det de här med att vi
var vilse. Bilden här under säger
det mesta. Kan ni tänka er?
Karin såg en stig där...
Som ni kan se här ovanför så stötte vi på en familj som var ute och
vandrade. Lägg märke till lillkillen, strax höger om den vänstra
gåsen. Han hade lika bra koll på läget som Karin kändes det som...
Hennes syn på rundan kan ni se här! Karins alltså.Ännu en familj som vi stötte på!

Fint ska det va!Tävlingsresultat.

Har suttit och kollat upp alla de tävlingslopp som jag sprungit hittils. Ser rätt bra ut får jag lov att säga.

Prinsens Minne, Halmstad 08 (1mil) 40,45min
Prinsens Minne, Halmstad 09 (1mil) 39,09min

Midnattsloppet 08 (1mil) 41,54min
Midnattsloppet 09 (1mil) 40,06min

Göteborgsvarvet Seedningslopp 09 (1/4-mara) 43,58min
Göteborgsvarvet Seedningslopp 10 (1/4-mara) 40,46min

Göteborgsvarvet 09 (1/2-mara) 1h,40min,55sek (PB)

Lerumsloppet 10 (1mil) 38,35min (PB)

Näsetloppet 10 (1/4-mara) 40,13min (PB)


På lördag var tanken att man skulle förbättra sitt 1/2-mara resultat också.

Blev en sväng till gymmet innan idag. Sen lite senare idag ska vi ut och springa en runda också. Fint ska det va!

Bilder från dagens runda.

Här kommer bilder från dagens runda. Endel är mer suddiga än andra beroende på att kameramannen (jag) inte alltid orkade stanna upp.

Sandsjöbacka.

Klockan är strax efter ett och vi har hunnit med massa idag! Gick upp 06.10 och 07.30 startade vi dagens löppass. Precis som planerat. Tog bilen upp till Sisjöns scoutstuga, och väl där började vi springa längs Sandsjöbackaleden. Vi har aldrig sprungit den sträckan innan så vi sprang på i 9 km innan vi vände tillbaka. Väl på tillbaka vägen tog vi även 2 varv runt själva Sisjön, så när vi kom tillbaka till bilen visade klockan 21 km. Men kände mig rätt fräsch i kroppen så jag sprang de 5 km därifrån och hem också. Sammanlagt strax över 26 km vilket är nytt distansrekord för mig. Men det kommer snart slås, tro mig. Rätt så tuff terräng var det också (förutom de sista 5km) så ett medeltempo på 5.51 satt fint. De 5 sista låg under 4.30 så krafter fanns det kvar. Dessa krafter har ja stora planer att göra slut på om en vecka.

Distans: 26,19km
Medeltempo: 5,51min / km
Medelpuls: 139slag / minut


Sen när man kom tillbaka så kom morsan och farsan förbi också vilket var väldigt kul. Blev en sväng ner till Frölunda Torg där vi gick i lite affärer och åt god mat på "David Bagare". Nämligen bakpotatis med räkröra. Farsan hittade även ett par gåskor på Team Sportia. Och just då fick vi syn på att dom hade ett kanonerbjudande, köp 3 par skor, betala endast för 2.  Så jag och Karin köpte nya löparskor också. Och betalade bara för ett par. Fint ska det va! Så nu har man två par löparskor här hemma. Köpte ett par Asics Gel 1150 för ett par veckor sedan, och nu blev det ett par Asics Gel Landreth. Känns bra att ha 2 par skor att skifta med nu när man bara springer mer och mer. Här nedanför kan ni se dem. Rätt lika!Så har varit en väldigt bra dag hittils, och förhoppningsvis kommer den fortsätta så!

Jotunheim.

Imorgon har vi bestämt oss för att gå upp tidigt och ge oss ut och springa. Blir ett långpass om allt går som vi tänkt. Härligt! Precis en vecka före Göteborgsvarvet och allt. Nästa vecka blir det eventuellt lite lugnare, för att sedan på lördagen förbättra min tid på halvmaran.

6 juni anordnas X-trail här i Göteborg. Närmare bestämt i Skatås. Denna tävling består av 12km riktigt tuff terräng, och startar uppför en slalombacke. Tanken var att jag skulle deltaga här, men så blir det inte! Noel skall nämligen döpas samma dag : ) .
Hittade nu istället en annan tävling jag hade velat vara med i. Göteborg Trail Running som anordnas av Salomon. Men min kära flickvän påpekade att inte heller här kunde jag vara med. För då är vi förhoppningsvis i Norge och vandrar! Bjuder på ett par bilder därifrån också.

Måste i alla fall hitta lite nya utmaningar till sommaren. Helst längre än 1 mil. 1 mil tar slut alldeles för snabbt och ses inte som någon utmaning längre.

Uppladdning inför bion!

Härligt med en ledig dag. Efter att Karin hade släpat med mig bland massa butiker så "släpade" jag med henne ut på en löptur. Ville visa henne lite vart jag sprang förra gången när jag sprang själv. Men mitt lokalsinne är ungefär lika bra som hos en vandrande pinne. Blev inte alls som förra gången jag sprang. Men blev en rätt fin runda ändå, även om man fick gå en hel del. Men tog oss runt och det blev till slut 11,5 km på en tid som vi inte nämner här. På lördag planerar vi att springa en längre runda på förmiddagen uppe vid Sisjön. Så då blir det nog på med ryggsäcken också. Fint ska de va!
Men tog ett par kort under dagens runda också, och här kommer några av dem:
Löprunda..

Ska strax iväg på en löprunda med gumman. Kommer kanske agera lite fotograf också om hon så önskar. Sedan ikväll blir det bio. Nämligen Clash Of The Titans 3D.


Kort, lugn runda.

Närmare bestämt 7,8 km. I ett 4.40 tempo och medelpuls på 148 slag/min. Nöjd med att kunnat hålla ett så lugnt tempo. Nu är det bara 11 dagar kvar till varvet. GÖTT!

Intressanta sidor!

Karins blogg! Min kära flickväns sida. Skriver om allt möjligt men mest löpning. Och mig givetvis : )

Andreas Falk. Han satsar på att bli världens bästa ultralöpare. Grymma prestationer han har åstakommit.

RunnersGear. Har allt som man behöver inom löpning.

MirandasMinut. Skriver om löpning. Sprungit 71km, i sträck.Återhämtningsrunda.

Blev en runda även idag, uppe i Änggårdsbergen. 11,5km i ett väldigt lugnt tempo. 6.11min / km mot gårdagens 3.50 min / km. Sprang med gumman i 5km (hon sprang vidare på den vanliga rundan sedan), medans jag kände att det var dags för att utforska området lite mer. Och det kan man verkligen säga att jag gjorde. Blev bland annat lite äkta terränglöpning, men även lite bergsbestigning när vägen tog slut och omringad av berg. Att springa tillbaka är ju något av det tråkigare som finns så det fick bli uppför, och efter många om och än fler men så hittade jag tillbaka till en stig igen! Måste säga att det känns lite i höger smalben just nu så det känns rätt bra att vila från löpningen imorgon. Får bli ett pass på gymmet istället. Avslutade kvällen med att tillaga "Pasta tricolore med kryddkorv". Här följer några bilder från dagens runda och maten därefter!

All info om dagens runda hittar man HÄR!

14 plats.

Blev en 14 plats igår av 800. Känner mig rätt så pigg idag ändå! Ikväll blir det en runda här i skogarna igen. I eftermiddag ska vi ut och gå med Andreas, Sofia och Buster.

Ett par bilder före loppet...
Personbästa!!!

Förväntade mig inget kanonresultat idag. Hört att det var en tuff runda. Men gick ut hårt och ökade succesivt. Blev nytt personbästa, och vann om man bortser från elitlöparna. Slog även någon från eliten. Känns grymt kul nu! Börjar fundera över var gränsen går. Blev även en intervju efter loppet vilket kändes lite extra kul. Placering är fortfarande oklart. Drog hem direkt efter loppet.

Även Karin sprang. Tycker hon gjorde det bra, men hon var lite besviken efteråt. Men man kan inte alltid ligga på topp. Tycker om dig ändå! Här under är en bild från före loppet. David, Karin och jag. Fotograf: DENNY!


Näsetloppet!

Snart är det dags för dagens lopp! Känner mig inte riktigt i form men det kommer säkert gå bra ändå. 10,6km är det vi skall springa. Normalt hade jag kanske sprungit det på runt 41 min, men inte detta lopp. Ska visst vara mycket backar. Bland annat en backe som är 1,5km lång. Här under kan ni se bansträckningen. Och under den finns en bild på höjdskillnaderna i loppet.Bilder.

Här kommer några bilder från Fålerundan! Backen som syns på de nedersta korten brukar kunna vara riktigt seg. 1km lång. (Hela denna rundan är antingen 13km eller 17.5km. Beroende på om man springer runt Tranemosjön i slutet.)Vilodag.

Fick bli en vilodag idag då jag varit på kurs hela dagen. Blev trots allt en sväng till Team Sportia. Snackade lite med en kille där som antagligen är Göteborgs bästa och trevligasta säljare. Han fixade fram lite lagligt dopningsmedel till mig som han tyckte jag skulle prova. 35kr. Nu blir antagligen farsan nervös när han läser detta haha.

5 dagar, 66km.

Blev 13km till idag. Sammanlagt 66km sedan i söndags. Sprang med Karin idag och det blev ett väldigt lugnt träningspass faktiskt. Skönt det också ibland. Annars så känns formen grym just nu!
Imorgon ska jag iväg på kurs, så lite oklart hur det blir med träning då. Eventuellt hinner jag med ett gym-pass där på kvällen. Sen på lördag så blir det Näset-loppet. Trevligt! Hoppas dock att vi slippet regnet. Dagens runda är inte så mycket att läsa om, men finns trots allt HÄR.

Kvällen avslutades hos Andreas och Sofia. var mycket trevligt, och väldigt god mat. Och Buster var som vanligt störtskön!

17,5km. 1h 21 min.

Blev 17,5km idag. I ca 12km sprang jag med Karin. Då höll vi ett tempo på strax under 5 min / km. De resterande 5,5 km höll jag ett tempo på ca 4 min / km. Sammanlagt tog dessa 17,5 km 1 h och 21 min. Bättre tempo än jag höll på Varvet förra året vilket jag är väldigt nöjd med. Iofs 3,5 km kortare, men kände att jag hade rätt mycket till att ge. Mina förväntningar inför Varvet byggs upp allt mer! Tog även lite kort under turen idag, och dessa kommer snart upp! Blev riktigt imponerad av gumman som höll ett väldigt bra tempo de 12 km som vi sprang ihop. Bra jobbat!
Imorgon blir det en ny löptur. Därefter väntar tackosbesök hos Andreas, Sofia och Buster!

HÄR kan ni se allt om dagens runda!

Tisdag.

Blev ingen löpning idag, däremot en sväng på gymmet. Ingen höjdare men det måste göras ibland! Imorgon däremot väntar med stor sannolikhet ett längre löppass. Härligt! Sen lite kortare på torsdag och så tävling på lördag. Blir nice. Även Karin och David ska  springa så det kommer bli trevligt. Eller trevligt, det är det väl först efteråt.

Dags att ta tag i det här med intervallträning snart också..

Återhämtningsrunda.

Så här dagen efter långloppet igår så var det tänkt att bli ett återhämtningspass eller vad man kan kalla det. Men just för tillfället tillåter inte mina ben något sådant. Fråga bara Karin om ni inte tror mig. Så från att legat en bit över 4min/km i 30 min så ökade jag takten till under 4min/km de resterande 26min. Blev sammanlagt 13km idag. Löpningen går fruktansvärt lätt just nu så bara väntar på ett bakslag. Kommer jag kunna fortsätta att träna ostört dessa 3 veckor fram till Göteborgsvarvet kommer jag bli grymt besviken om jag inte kommer under 1.40. Det finns inte. Om man nu inte skulle dra på sig en förkylning eller nåt. Då är det inte så mycket att göra åt. Men som sagt. Allt över 1.40 är en stor besvikelse. Dagens runda kan man se här! Lägg märke till den fina pulskurvan.

Anmäld.

Anmäld till Blodomloppet och Lidingöloppet nu också. Känns bra.

All info om Vättlefjällsrundan hittar man...

... HÄR!

25 (23km) avklarat.

Då var Vättlefjälls 25 km avklarade. Enligt min klocka var rundan dock 23 km. Men vilken runda. Vi startade 06.40 ungefär. Karin fick hålla tempot, så jag höll till några meter bakom henne och agerade fotograf samtidigt. Riktigt vacker natur var det. Helt grymt! Sen var man tvungen att stanna till lite snabbt på 3 ställen för att stämpla, för att på så vis kunna visa upp att man sprungit hela rundan. Rätt så exakt 2h och 30 minuter senare var vi tillbaka. Detta lär lätt bli en tradition för oss. Här följer lite bilder från rundan:


 

Nästa vecka väntar Näsetloppet. En 1/4 mara. Sägs vara en tuff runda. Då blir det full fart! Så kommer inte agera fotograf då...

Laddad.

Klockan är snart halv tio och jag är riktigt laddad inför Vättlefjäll imorgon. Är som sagt ingen tävling, så start sker mellan 06.30 till 09.30. Men löpare ombeds starta tidigt då det kan vara svårt att komma fram på vissa ställen. Så blir till att ställa klockan på 05.00. En söndag! Alltid svårare att springa så tidigt men blir en kul grej. Jag och Karin har packat klart det mesta nu. Ska bara fixas lite käk också. Blir även till att inviga vår nya Salomon-ryggsäck imorgon också. Och klockan är laddad, så all info kommer upp under eftermiddagen.


Vättlefjäll.

Imorgon åker jag och gumman till Vättlefjäll. Här kommer lite bilder därifrån. Kommer även ta lite egna kort under löpturen imorgon som förhoppningsvis dyker upp här.

 


RSS 2.0